IPS Teofan: Ortodoxia este o chemare la înviere pentru că este o chemare la bucurie

De Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, IPS Teofan a liturghisit la Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi a afirmat că „Ortodoxia este o chemare la înviere” şi a enunţat argumentele care susţin această ipoteză.

Semnificaţii la Duminica Floriilor

„Sărbătoarea Floriilor este sărbătoarea bucuriei, sărbătoarea florilor, sărbătoarea procesiunilor, sărbătoarea entuziasmului şi a bucuriei creştine. De ce atâta bucurie? Pentru că suntem chemaţi spre înviere, iar Ortodoxia este o chemare la înviere pentru că este o chemare la bucurie”, a spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Tot în acest context, ierarhul a atras atenţia că învierea este cruce. „După sărbătoarea Floriilor nu vine imediat momentul învierii, ci vine momentul crucii. Mărturisindu-se prin aceasta că învierea este legată de cruce pentru ca învierea să fie izvor de bucurie. Învierea nu este comoditate, opulenţă, relaxare sau lux, ci învierea este cruce“.

Hirotonie şi hirotesii

În timpul Sfintei Liturghii, diaconul Niţă George Andrei a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Costineşti, comuna Leorda, Protopopiatul Dorohoi, judeţul Botoşani, notează doxologia.ro.

De asemenea, protosinghelii Iustin Câmpanu şi Nathanael Neacşu au fost hirotesiţi în rangul de arhimandrit.

La finalul Sfintei Liturghii, credincioşii au fost binecuvântaţi de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Foto Credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…