IPS Teofan: Omul este chemat să arate credință dreaptă și iubire sfântă față de Dumnezeu

Credincioşi din parohia Brătuleni, județul Iași, au participat la slujba de sfințire a unui spațiu de prăznuire și a fundației viitoarei case sociale. Binecuvântarea lucrărilor a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Evenimentul sfințirii, ce a avut loc duminică, 19 februarie 2017, a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, notează site-ul doxologia.ro

În cuvântul rostit, ierarhul a precizat care vor fi criteriile Judecății Domnului.

La Judecata Universală, împărțirea se va face pe baza următoarele criterii: cât de mult l-am iubit pe Dumnezeu, pe oamenii din jurul nostru și mântuirea sufletului nostru.

De asemenea, ierarhul a precizat că omul este chemat să arate credință dreaptă și iubire sfântă față de Dumnezeu.

Față de Dumnezeu, omul este chemat să arate credință dreaptă și iubire sfântă, împlinind porunca: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot cugetul tău și din tot sufletul tău, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, IPS Teofan l-a hirotesit pe părintele Victor Moșescu, parohul bisericii,  întru iconom stavrofor, drept recunoștință pentru activitățile pastorale și administrative desfășurate.

De asemenea, au fost acordate diplome şi distincţii de vrednicie unor credincioşi care s-au implicat în lucrările de construcție și înfrumusețare a lăcașului de cult.

***

Viitoarea casă socială va găzdui organizarea de cateheze pe diferite categorii de vârstă, precum şi de activităţi culturale, sociale şi filantropice.

 

Comentarii Facebook


Știri recente