IPS Teofan: „Omul are menirea să preguste din viața îngerească”

IPS Teofan a liturghisit miercuri la hramul Mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț. Ierarhul le-a transmis credincioșilor că omul are posibilitatea să se împărtășească din viața îngerească.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a rostit cuvântul în timpul Sfintei Liturghii și a apreciat că omul a fost creat de Dumnezeu și a fost așezat să viețuiască aici, pe pământ, cu aceeași mărire și slavă cu care sunt înconjurați îngerii lui Dumnezeu din Cer.

Mai departe, IPS Teofan a explicat că atât îngerii cât și oamenii au fost creați pentru a trăi în slava și în Împărăția Preasfintei Treimi și chiar din această lume omul este chemat, în Biserică, să guste taina și măreția Împărăției Cerurilor.

Printre cei prezenți la celebrarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii mănăstirii nemțene, s-au aflat și mulți dintre ucenicii Părintelui Iustin Pârvu care e ctitorul așezământului monahal, informează doxologia.ro.

După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Teofan, împreună cu părinții slujitori, s-a îndreptat spre mormântul Părintelui Justin Pârvu, situat în centrul incintei mănăstirii, unde a oficiat o slujbă de pomenire.

Foto Credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente