IPS Teofan la resfințirea Bisericii Drăgușeni: Viața creștinului este o mucenicie de fiecare zi

Mucenicia înseamnă mărturisirea lui Hristos prin rugăciune, zidire de biserici, milostenie dată săracilor, naștere de copii, fidelitate față de propria familie, valorile neamului și Sfânta Biserică. Astfel, viața creștinului este o mucenicie de fiecare zi, a spus IPS Teofan în data de 7 octombrie 2017

Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a parohiei Drăgușeni, Protopopiatul Săveni, a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, anunță Radio Trinitas.

După resfințirea lăcașului de cult, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a săvârșit Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat faptul că viața omului trebuie să fie trăită în duh de jertfă.

Viața omului, viața noastră, trebuie să fie o viață mărturisitoare, așa cum au mărturisit și sfinții Serghie și Vah. De aceea, noi creștinii suntem chemați în duh de jertfă să ne înscriem în lumea mucenicilor Bisericii lui Hristos, a precizat IPS Teofan.

La finalul, părintele paroh Ioan Manoliu a primit din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei. De asemenea, persoanele care au sprijinit lucrările realizate la biserică au primit distincții de vrednicie.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente