IPS Teofan la hramul Mănăstirii Vorona: Nu poate fi creştin ortodox adevărat decât cel care încearcă să aibă gândul la Dumnezeu cât mai des în viaţa lui

Să ne aducem aminte şi să ne deschidem spre acest mare adevăr, anume că nu poate fi creştin ortodox adevărat decât cel care încearcă, uneori şi cu uitări şi căderi, să aibă gândul la Dumnezeu cât mai des în viaţa lui, a precizat IPS Teofan în predica rostită la hramul Mănăstirii Vorona.

Mănăstirea Vorona și-a serbat vineri, 8 septembrie 2017, principalul hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, notează site-ul doxologia.ro.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele arhim. Ioan Harpa, Exarh al mănăstirilor din Botoşani, părintele Ion Vicovan, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi, precum şi clerici din Patriarhia Alexandriei, participanţi la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi. La hramul vechii aşezări monahale botoşănene au participat şi reprezentanți ai autorităţilor locale şi centrale.

După citirea Evangheliei, Părintele Mitropolit Teofan a rostit o omilie în care a vorbit despre chemarea pe care Biserica o adresează tuturor: aceea de a  fi stăruitori în rugăciune, precum este și Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Privind la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu o vedem pe Ea continuă şi neîncetată rugătoare către Dumnezeu. Multă lumină, multă încredere, mult curaj, mult spor, primim prin rugăciunile Maicii Domnului dacă noi ne aducem aminte de Dumnezeu şi stăm în stare de prezenţă în faţa Lui, a spus ierarhul.

Conform tradiţiei, credincioşii prezenţi la hramul Voronei s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost scoasă din sfântul altar al Bisericii Adormirea Maicii Domnului. Aceasta a fost aşezată în curtea aşezării monahale, precum şi în cele trei sfinte locaşuri: Biserica Naşterea Maicii Domnului, Biserica Adormirea Maicii Domnului şi Biserica Sfântul Ierarh Nicolae.


Mănăstirea Vorona este amplasată în mijlocul unei păduri, aflată la o distanţă de 2 km de satul Vorona. Ansamblul Mănăstirii Vorona a fost inclus pe lista monumentelor istorice din judeţul Botoşani din anul 2004.

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente