IPS Teofan: Inima bărbatului să fie la femeia sa și la copii, aceasta este comoara de pe pământ

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din satul ieșean Frunziș. În cuvântul rostit la final, ierarhul a subliniat faptul că inima omului trebuie să fie mereu la comoara sa de pe pământ, adică la familie, și la comoara sa din Cer, adică la Dumnezeu.

„Aici pe pământ, cea mai aleasă comoară este familia noastră: bărbatul, femeia și copiii. Avem noi ceva mai important în viața noastră, aici pe pământ, decât familia? S-ar cuveni să nu fie”.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a explicat faptul că „inima noastră este întotdeauna acolo unde avem pe cineva drag sau un lucru foarte important de făcut”.

„Inima femeii să fie la bărbatul ei și la copiii cu care au fost binecuvântați de Dumnezeu, inima bărbatului să fie la femeia sa și la copii, aceasta este comoara de pe pământ! Comoara din Cer este Dumnezeu. Și inima omului să simtă că el are o comoară, o bogăție în Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.

Alături de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Sfânta Liturghie au participat Pr. Mihail Roșu, protopopul Protoieriei Iași III și Pr. Dan Damaschin de la Paraclisul Maternității „Cuza Vodă” din Iași.

La final slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a oficiat slujba de sfințire a noului așezământ social pentru copii și tineri „Pogorârea Sfântului Duh”.

Foto credit: Doxologia.ro / Flavius Popa

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente