IPS Teofan încheie Sărbătoarea Sf. Parascheva cu un mesaj de binecuvântare: Dumnezeu să răsplătească tuturor!

La încheierea Sărbătorii Sfintei Cuvioasa Parascheva, Mitropolitul Teofan a adresat un mesaj credincioşilor, pelerinilor şi celor implicaţi în organizare.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a precizat că, deşi condiţiile din 2020 au fost diferite de anii trecuţi, „Sfânta ne-a ajutat să fim prezenți”:

„Unii în duh și adevăr – cei care nu au putut veni, alții în mod fizic – locuitorii din Iași sau cei care au putut, pentru scurt timp, să se apropie de racla cu sfintele ei moaște”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul s-a rugat ca Dumnezeu să le ajute tuturor.

„Dumnezeu să răsplătească tuturor celor care ne-au ajutat în aceste zile și în perspectivă ne vor ajuta ca sărbătoarea Sfintei Parascheva să fie finalizată cât mai aproape de adevăr și cât poate fi acest adevăr împlinit în aceste condiții speciale”.

„Chiar dacă exterior nu le putem împlini pe toate, lăuntric știe Dumnezeu că dorit-am să împlinim această lucrare și că ea s-a împlinit atât cât a fost dorința Sfintei, gândul Domnului Hristos și slabele noastre puteri”.

„Slavă lui Dumnezeu pentru toate și mulțumire tuturor pentru osteneală!”.

Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva de anul acesta s-a desfăşurat sub restricţii puse pe seama creşterii numărului de infectări cu Covid-19.

Foto credit: Doxologia


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente