IPS Teofan în prima duminică a Triodului: Să vedem dacă nu cumva, în inima noastră, se află un ocean de mândrie

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a slujit în Duminica Vameşului şi a Fariseului, prima duminică a Triodului, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

La predică, el a vorbit despre mesajul duminicilor premergătoare Postului Mare.

„Dumnezeu iubește mult mai mult un păcătos care se pocăiește, decât un drept care se mândrește. Urăciune este în fața lui Dumnezeu omul mândru, îngâmfat, ambițios, chiar dacă el respectă poruncile lui Dumnezeu”.

„Înainte de Postul cel Mare, Biserica ne cheamă să privim în noi înșine și să vedem starea de păcat în care ne aflăm și să strigăm cuvânt de pocăință lui Dumnezeu, cerându-i iertare”.

„Dar Biserica ne cheamă în mod deosebit să vedem dacă nu cumva, în inima noastră, se află un ocean de mândrie, de judecată la adresa celuilalt, de considerație că suntem drepți, spre deosebire de mulți din lumea aceasta, care sunt plini de păcate”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Următoarele duminici din Triod care sunt așezate înaintea Postului Mare sunt Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor, Duminica Înfricoșătoarei Judecăți și Duminica Izgonirii lui Adam din Rai.

Foto credit: Doxologia

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente