IPS Teofan: „Fața celui care postește trebuie să radieze de curățenie și de fericire”

În cea de-a patra săptămână a Postului Mare, miercuri, 06 aprilie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Liturghia Darurilor înainte sfinţite la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, informează doxologia.ro.

Răspunsurile la strană au fost oferite de psalţii catedralei.

La final, în cuvântul rostit credincioşilor prezenţi, IPS Mitropolit Teofan a subliniat că postul este izvor de bucurie: „Domnul Hristos ne spune în Evanghelie: voi când postiți, să nu fiți triști ca fățarnicii, ci să vă spălați fața voastră și să o ungeți, nearătând oamenilor că postiți. Din acest cuvânt înțelegem că postul și tristețea sunt două lucruri care nu pot merge împreună. Postul îl plasează pe om pe orbita bucuriei. De aceea, fața celui care postește trebuie să radieze de curățenie și de fericire, împlinind ceea ce Sfântul Vasile cel Mare ne spune, anume că postul este izvorul bucuriei. Deși mâncarea și băutura multă, precum și cele asemănătoare, creează pe moment sentimentul bucuriei, ele lasă inima, chiar și trupul și mintea, îngreuiate”.

În cadrul slujbei arhierești, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei l-a hirotesit întru duhovnic pe părintele ieromonah Nicodim, egumen al Schitului „Sfântul Mina”, pendinte de Mănăstirea Nechit.

 

Comentarii Facebook


Știri recente