IPS Teofan: Căsnicia trebuie să fie o mergere împreună

Aproximativ 500 de tineri au participat sâmbătă, 17 septembrie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreafințitul Părinte  Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în Parohia Mărăței II din Piatra Neamț, notează site-ul doxologia.ro

Slujba a făcut parte din acțiunile desfășurate la ediția a II-a a workshop-ului Tânărul din Petrodava, tema din acest an fiind Căsătoria – Taină a iubirii.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa le-a vobit tinerilor despre importanța comuniunii în viața de familie.

Căsnicia trebuie să fie o mergere împreună. Mergi împreună în căsnicie privind spre o țintă, spre o triplă țintă: trebuie să privești spre copiii tăi, trebuie să privești spre lumea în care trăiești și trebuie să privești spre Dumnezeu. Bine ar fi ca cei doi – soțul și soția, să  privească în același fel și copiii, și lumea, și pe Dumnezeu, a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La finalul Sfintei Liturghii, părinții  Nicolae Nicău și Septimius Constantin Cazan, coordonatorii evenimentului,  au fost hirotesiți în gradul de iconom stavrofor.

***

La Piatra Neamț se desfășoară în perioada 16-18 septembrie 2016 cea de-a II-a ediție a evenimentului intitulat Tânărul din Petrodava. Întâlnirea este organizată de Asociaţia Tineretul Ortodox Român – filiala Piatra Neamţ și reunește 500 de tineri din toată Moldova, dar şi din afara graniţelor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Tema ediției din acest an este Căsătoria – Taină a iubirii.

Pe parcursul celor  trei zile, tinerii vor discuta despre importanța familiei tradiţionale româneşti. Printre activitățile desfășurate în tabără se numără conferinţe, sesiuni de lucru şi ateliere, dezbateri, Marşul tinereţii, întreceri sportive, proiecţii documentare, expoziţii, spectacole, și un foc de tabară.

Comentarii Facebook


Știri recente