IPS Teofan: Bucuria este rezultatul cunoaşterii lui Dumnezeu. Ierarhul a efectuat două vizite pastorale în județul Neamț

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a vizitat duminica aceasta parohiile nemțene Bistrița și Podoleni. În prima localitate a oficiat Sfânta Liturghie și a sfințit un paraclis, iar în cea de-a doua a încreștinat copilul preotului paroh.

În Parohia Sfântul Ierarh Nicolae-Bistrița din comuna Alexandru cel Bun, Protopopiatul Piatra Neamț, ierarhul a oficiat slujba de sfințire a Paraclisului Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, situat la demisolul locaşului de cult, informează doxologia.ro.

La slujba din 28 mai 2017 au liturghisit împreună cu ierarhul: Arhim. Luca Diaconu, stareţul Mănăstirii Bistriţa şi exarh al zonei Neamţ, Arhim. Petroniu Marin, stareţul Mănăstirii Pângăraţi, Pr. Valentin Tofan, protoiereul Protopopiatului Piatra Neamț, Pr. Bogdan Frăsilă, inspector misionar eparhial în cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală și alți clerici.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Părintele Mitropolit a reflectat asupra importanței cunoașterii lui Dumnezeu în lucrarea mântuirii, conform textului evanghelic duminical.

Este necesar ca omul să-L cunoască pe Dumnezeu, a spus ierarhul. Orice manifestare a vieţii creştine, de la Liturghia săvârşită până la zidirea unei biserici, este îndreptată spre cunoaşterea lui Dumnezeu, despre care Mântuitorul spune: «Şi aceasta este viaţa veşnică, să Te cunoască pe Tine Singurul, Adevăratul Dumnezeu şi pe Iisus Hristos pe Care Tu L-ai trimis».

Având la bază cunoaşterea dumnezeirii lui Hristos, creştinii, se adună în jurul Sfintei Biserici pentru a forma o unitate în Duhul Sfânt. Pentru că toţi mărturisesc aceeaşi credinţă, se cuvine ca toţi să şadă împreună şi să fie una, spune Domnul Hristos în acelaşi cuvânt, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Cunoaşterea lui Dumnezeu duce spre această stare de unitate între noi. Dacă omul tinde să-L cunoască pe Dumnezeu, rămâne în unitate împreună cu ceilalţi care au aceeaşi cunoaştere. Iar bucuria este rezultatul cunoaşterii lui Dumnezeu, a concluzionat IPS Teofan.

La finalul slujbei, Pr. Gabriel Pintilie, parohul comunității, a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de recunoştinţă pentru lucrarea administrativă şi misionară desfăşurată.

În după-amiaza zilei, IPS Teofan a mers în Parohia Podoleni, județul Neamț, unde a oficiat Taina Sfântului Botez pentru al șaselea copil al familiei preotului paroh Lazăr Florin Dumitru.

Împreună cu ierarhul a slujit Pr. Vasile Ţoc, Protoiereul Protopopiatului Roznov și alți preoți.

Părintele Mitropolit i-a oferit în dar pruncei Veronica o Sfântă Scriptură, pentru a-i fi călăuză şi ajutor în viaţa de creştină.

Comentarii Facebook


Știri recente