IPS Teofan: Așa cum facem în gospodărie, să adăugăm câte ceva în fiecare zi și în viața noastră duhovnicească

Mitropolitul Teofan a amintit sâmbătă, la resfințirea unei biserici din Neamț, că viața creștină în definiția Sfântului Apostol Pavel este „a spori întotdeauna în lucrarea Domnului”.

Un exemplu de sporire a lucrării Domnului au fost și eforturile comunității din satul Bețești, Neamț. În ultimii nouă ani, Pr. Cristinel Daniel Anăstăsoaiei împreună cu enoriașii au renovat biserica parohială veche de 200 de ani.

„Dacă în gospodăria proprie, în viața parohiei încercăm a adăuga câte ceva în tot timpul, așa se cuvine, iubiți credincioși, să adăugăm câte ceva în fiecare zi și în viața noastră duhovnicească”, a spus IPS Teofan.

„Pe lângă munca noastră de spor în gospodăria proprie sau la locul de muncă unde ne câștigăm pâinea, se cuvine să gândim că Dumnezeu ne dă întotdeauna o nouă zi ca să sporim și în cunoașterea Sa, în taina credinței, să adăugăm rugăciune la rugăciune, faptă bună la faptă bună. Ca puțin câte puțin, așa cum se clădește o casă, să se clădească și biserica din noi”.

©Doxologia / Flavius Popa

Părintele Mitropolit a mers mai departe, enumerând patru lucruri de reținut pentru sporire în lucrarea Domnului:

  • Toată puterea pentru sporirea noastră vine de la Domnul
  • Sporirea noastră cea adevărată nu se împlinește decât în Biserică, prin Sfintele Taine
  • Sporirea în lucrarea Domnului nu este întotdeauna ușoară. Apar căderi iar omul care cade se poate ridica prin pocăință
  • Sporirea noastră întru Dumnezeu și întru lucrarea Domnului, cuprinde în sine și suferința

Pentru munca depusă la ridicarea ansamblului parohial, părintele paroh Cristinel Daniel Anăstăsoaiei a primit din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei rangul de iconom stavrofor.

©Doxologia / Flavius Popa

Biserica sfințită de Mitropolitul Teofan sâmbătă, 03 octombrie, a fost construită între anii 1820-1824. Lăcașul a suferit reparații majore în urma cutremurului din 1940, dar și în 1986. Între anii 2011-2020 s-au realizat ample lucrări de renovare, biserica a fost pictată din nou și a fost realizată o catapeteasmă din stejar.

Comunitatea parohială din Bețești a construit în această perioadă un ansamblu social și o nouă clopotniță care au fost sfințite cu prilejul vizitei ierarhului.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente