IPS Teofan a sfințit pictura Bisericii așezământului monahal Sângeap-Basaraba

În Duminica a treia după Rusalii, obştea Mănăstirii Sângeap-Basaraba a primit vizita Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Ierarhul a sfinţit pictura Bisericii Acoperământul Maicii Domnului a așezământului monahal, informează doxologia.ro.

Slujba de sfinţire a picturii a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată la altarul de vară al mănăstirii.

Din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Gavriil Alexa, stareţul Mănăstirii Basaraba, Pr. Nicolae Crăciun, Protoiereul Protopopiatului Hârlău, Arhim. Nichifor Horia, Exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, Arhim. Hrisostom Rădăşanu, Consilierul educaţional al Eparhiei, și alți clerici.

La finalul slujbei de sfinţire, Părintele Mitropolit a menţionat faptul că pictura unei biserici reprezintă o chemare la viaţa de sfinţenie:

Să se bucure monahii şi credincioşii care vor participa la sfintele slujbe în această biserică, fiind înconjuraţi de privirile sfinţilor, care să le fie chemare spre desăvârşire.

În cadrul predicii rostite la Sfânta Liturghie, IPS Teofan a reflectat asupra îndemnului evanghelic «Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate celelalte se vor adăuga vouă» (Matei 6:33).

Domnul Hristos ne spune să aşezăm lucrurile la locul lor. Respectaţi ierarhia: întâi să fie gândul la Dumnezeu, rugăciunea, Liturghia, spovedania, postul, şi toate celelalte se vor adăuga vouă, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

În continuare, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a efectuat alte două vizite pastorale.

În comuna Scobinți, din care face parte și așezământul monahal vizitat, ierarhul a oficiat slujba de sfinţire a unei troiţe și a binecuvântat izvorul de apă potabilă din localitate.

Tot în după-amiaza zilei de duminică, Părintele Mitropolit a săvârşit slujba de sfinţire a unei noi case parohiale. Clădirea aparține comunității ocrotite de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din localitatea Răchiţi, județul Botoşani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Simbolismul colivei

Încă din vremea Sfinţilor Apostoli, după cum precizează Sfântul Ioan Gură de Aur, se ţineau zile de pomenire a strămoşilor adormiţi în speranţa fericirii veşnice. Sâmbătă, 6 iunie, Biserica Ortodoxă se află în ziua ziua…