IPS Teofan a sfințit complexul parohial din localitatea ieșeană Suhuleț

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit duminica aceasta complexul parohial din localitatea Suhuleț, județul Iași, informează doxologia.ro.

Complexul Parohiei Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil şi al tuturor puterilor cereşti este format din casă socială, casă parohială, bibliotecă și lumânărar. Lucrările efectuate cu sprijinul credincioșilor au fost coordonate de Pr. Paroh Iulian Vlad Zaltariov.

La slujba de sfințire din 9 iulie 2017 s-au rugat împreună cu ierarhul mai mulți preoți și diaconi, între care Arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor, Pr. Mihail Roșu, protoiereul Protopopiatului Iași 3, Pr. Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Teologic din Iaşi, și alți clerici.

Un grup de elevi seminariști ieșeni, dirijați de Diac. Prof. Mihai Ursache, au oferit răspunsurile la strană.

În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Teofan a evidențiat datoria creștinului de a-l primi în casă și în suflet pe Mântuitorul Hristos, Care vine la ușa sufletului nostru, bate, dar nu dă buzna niciodată.

Îl rog pe Dumnezeu să vă dăruiască tuturor bucuria pe care a avut-o vameșul Zaheu când Dumnezeu a intrat în viața lui, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La final, Pr. Iulian Vlad Zaltariov a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, au fost evidenţiate prin distincții și diplome de ctitori persoanele care s-au implicat în construirea complexului parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente