IPS Teofan a sfințit casa socială a filiei Lunca Moldovei, Protopopiatul Târgu Neamţ

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat duminică, 15 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, filie a parohiei Zvoroneşti, notează site-ul doxologia.ro.

Din sobor au făcut parte părintele Andrei George Stan, parohul bisericii, părintele Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, precum și părintele Neculai Axentioi, protopopul Protoieriei Târgu Neamț.

Răspunsurile la strană au fost oferite de o parte din membrii Corului Byzantion. În cadrul slujbei, au fost rostite rugăciuni pentru odihna poetului Mihai Eminescu, de la a cărui naștere s-au împlinit 167 de ani.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a evidențiat faptul că vindecarea relatată în Sfânta Scriptură este o chemare la conștientizarea binelui făcut de aproapele.

De obicei, cei mai mulți dintre noi nu uităm aproape niciodată răul care ni se face și uităm foarte repede binele pe care l-am primit în viață. În general, noi oamenii, la zece binefaceri primite, doar o singură dată mulțumim. Suntem 100 într-un sat și doar 10 dacă mergem duminică de duminică la biserică să-I mulțumim Domnului pentru toate cele bune primite de-a lungul respectivei săptămâni. Această vindecare relatată în Sfânta Scriptură este o chemare la a conștientiza faptul că suntem atât de datori celor care ne-au făcut bine și în primul rând lui Dumnezeu, încât, chiar dacă am mulțumi de dimineața și până seara, nu ar fi suficient, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop Neculai Axentioi a rostit o alocuțiune în care a subliniat însemnătatea duhovnicească a momentului.

Pentru implicarea de care a dat dovadă în activitatea misionar-administrativă, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei i-a acordat părintelui Andrei George Stan distincția Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei.

Sfânta Liturghie a fost urmată de slujba de sfinţire a casei sociale construite în curtea bisericii. Aici vor fi organizate cateheze pe diferite categorii de vârstă, precum şi activităţi culturale, sociale şi filantropice. Înainte de plecarea din Lunca Moldovei, Înaltpreasfinția Sa a participat la un mini-recital de poezii eminesciene care i-a avut ca protagoniști pe preșcolarii și elevii din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente