IPS Teofan a sfințit casa praznicală din localitatea Breazu, jud. Iași

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, s-a aflat duminică, 4 septembrie 2016, la Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ din localitatea Breazu, județul Iași, unde a oficiat slujba sfinţirii pentru noua casă praznicală, notează site-ul doxologia.ro

Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, părintele Adrian Zaharia, consilier administrativ-bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, părintele Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare“ din Iaşi, părintele Cristian Alexandru Barnea, inspector eparhial pentru învăţământ, precum și alți părinți profesori de la Seminarul Teologic Iași. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de elevi seminariști.

La final, părintele Gabriel Coroamă, parohul bisericii, a primit din partea Mitropolit Moldovei și Bucovinei distincția „Crucea Sfântul Ierarh Dodoftei”, ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei praznicale. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au implicat în construirea așezământului.

Comentarii Facebook


Știri recente