IPS Teodosie și PS Andrei s-au aflat în comuniune liturgică la Mănăstirea Secu, în ziua cinstirii Sfântului Ierarh Varlaam

Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, a fost cinstit ieri la așezământul monahal care adăpostește sfintele sale moaște. Ceremonialul liturgic a fost oficiat la Mănăstirea Secu de doi ierarhi ai Bisericii noastre.

Cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Sfânta Liturghie din 30 august 2017 a fost oficiată de IPS Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.

Împreună cu cei doi ierarhi a slujit un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și Pr. Prof. Dr. Ion Vicovan, Decanul Facultății de Teologie Dumitru Stăniloae din Iași. Numeroși credincioși din toată țara au venit la așezământul monahal din comuna Vânători județul Neamț, pentru a aduce cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Varlaam.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă  de pomenire pentru ctitorii locașului de cult care au trecut la cele veșnice.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente