IPS Teodosie în Bacău: A resfințit o biserică închinată Sf. Gherasim din Chefalonia

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a resfințit duminică biserica din satul Viișoara (fost Jevreni) – Bacău. Biserica deține un veșmânt al Sfântului Gherasim din Chefalonia și îl cinstește pe cuvios drept ocrotitor spiritual, alături de Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Resfințirea lăcașului de cult a fost necesară în urma lucrărilor de reparații capitale la interior și exterior desfășurate în ultimii șase ani sub coordonarea preotului paroh  Mircea Enache, notează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Chiriarhul Tomisului a binecuvântat la Viișoara și o troiță, casa mortuară de curând construită și casa praznicală proaspăt restaurată.

Troița de lemn în stil maramureșean a fost ridicată în curtea bisericii, în cinstea eroilor parohiei din cele două războaie mondiale. ©Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Făcând referire la textul evanghelic duminical (Învierea fiului văduvei din Nain), ierarhul le-a spus credincioșilor băcăuani că îndemnul Mântuitorului „Nu mai plânge!” ne este adresat și nouă.

„Nu mai plânge! este spus și pentru noi toţi care plângem pentru cei adormiți uneori peste măsură, ci noi trebuie fiecare să ne pregătim pentru ceasul plecării din viața aceasta așteptând acest moment ca pe unul hărăzit de Dumnezeu și binecuvântat unde este viața cea deplină. Noi, aici, pe pământ, nu avem tot ce ne trebuie, noi, aici, suntem amestecați între bine și rău, suntem între întuneric și lumină”, a subliniat IPS Teodosie.

IPS Teodosie la Viișoara. ©Vali Vadanoiu

Pentru activitatea desfășurată în parohie, la recomandarea proroiereului de Onești, preotului paroh Mircea Enache i s-a acordat o distincție bisericească.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente