IPS Serafim la Mănăstirea Sihla: Nu putem trăi fără Dumnezeu, fără credință, fără rugăciune

Sute de credincioși din toată țara au sărbătorit-o luni, pe Sfânta Cuvioasă Teodora, participând la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, la Mănăstirea Sihla.

În cuvântul rostit la slujba din 7 august 2017, IPS Serafim a subliniat necesitatea rămânerii aproape de Biserică într-o lume secularizată.

Nu putem trăi fără Dumnezeu, nu putem trăi fără credință, fără Biserică, fără rugăciune, fără să respectăm tradiția în care ne-am născut. Acestea ne țin în viață și ne dau rădăcini adânci ca să nu fim purtați de vânturile și necazurile lumii acesteia, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Cine are credință, cine ține de Biserică, se roagă și postește, cine nu se ia după moda veacului ci își ține rânduiala sa creștinească, acela este salvat, oriunde ar trăi în lumea aceasta, a adăugat ierarhul.


(†) Sf. Cuv. Teodora de la Sihla


Sfânta Cuvioasă Teodora a trăit în secolul al XVII-lea și a sihăstrit singură, aproape 30 de ani, într-o peșteră din Munții Sihlei.

© doxologia.ro

 

Comentarii Facebook


Știri recente