IPS Serafim în vizită pastorală la Krefeld. Seară duhovnicească şi Sfânta Liturghie

Membrii comunităţii româneşti de la Parohia Sf. Ap. Andrei și Sf. Martiri Brâncoveni din Krefeld, Germania, au participat în 15 octombrie 2017 la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Serafim.   

Parohia Sf. Ap. Andrei și Sf. Martiri Brâncoveni din Krefeld a fost înființată în 1 septembrie 2016, însă slujbele au început să fie săvârșite abia din 19 februarie 2017, când s-a identificat un spațiu potrivit pentru slujire.

Mitropolitul Germaniei a ajuns la Krefeld în 14 octombrie 2017. Seara, a săvârşit Taina Sfântului Maslu, apoi a urmat o conferinţă duhovnicească în care credincioșii prezenți au avut posibilitatea să adreseze întrebări pe diverse teme.

A doua zi, Părintele Mitropolit a oficiat Sfânta Liturghie, la care au participat numeroşi credincioşi, notează site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

În cuvântul său, IPS Serafim a subliniat importanța esențială a legăturii dintre preot și credincioși: Credincioșii trebuie să fie alături de preot, să-l susțină și să-l încurajeze prin prezența la Sf. Liturghie, iar preotul să fie alături de credincioși, înțelegându-le neputințele, ascultându-i cu multă răbdare și blândețe, discutând cu fiecare în parte despre problemele lor si încurajându-i cu un sfat părintesc.

La final, toţi cei prezenţi au participat la o agapă frățească.

Foto credit: mitropolia-ro.de

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…