IPS Serafim: În timpul rugăciunii trebuie să avem mintea coborâtă în inimă, pentru a ne umple sufletul de fericire şi de bucurie

Numeroşi credincioşi au participat duminică, 07 august 2016, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, la Mănăstirea Popăuţi din Botoşani, notează site-ul doxologia.ro

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Sa a rostit un cuvânt  în care a vorbit despre sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului şi despre importanţa rugăciunii.

În timpul rugăciunii trebuie să avem mintea coborâtă în inimă, pentru a ne umple sufletul de fericire şi de bucurie. Astfel, primim nădejde şi nu mai avem nicio grijă pentru că suntem ocrotiţi de Dumnezeu, a spus ierarhul.

Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord i-a îndemnat pe credincioşi să rămână în ţară, deoarece mulţi dintre românii plecaţi în străinătate se înstrăinează de credinţa ortodoxă, de limba şi cultura poporului român.

Românii trăiesc o dramă prin faptul că sunt departe de ţară. Deşi au venituri mult mai mari acolo, traiul bun aduce deseori multă suferinţă şi încercări. De multe ori le spun credincioşilor să se întoarcă acasă pentru a nu se pierde departe de ţară, a mai adăugat ierarhul.

După oficierea Sfintei Liturghii, ierarhul s-a întâlnit cu cei 100 de copii din judeţul Botoşani, beneficiari ai programului „Burse pentru copiii săraci din Moldova“. Programul este implementat de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi constă în oferirea unui ajutor lunar în valoare de 25 de euro pentru fiecare beneficiar, acordat din donaţiile credincioşilor români din Germania. Programul este coordonat în judeţul Botoşani de arhimandritul Ioan Harpa şi de părintele Marius Ciobanu de la Parohia Sfântul Nectarie din Botoşani.

Comentarii Facebook


Știri recente