IPS Serafim în Mannheim: Biserica este o școală a mântuirii sufletului și cei ce-și dau silința o și dobândesc

Mitropolitul Serafim, în zilele de sâmbătă şi duminică, a vizitat comunitatea din Mannheim. În 22 iulie 2017, ierarhul a oficiat Taina Sf. Maslu. În cadrul Serii duhovnicești de sâmbătă seara, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt în urma căruia credincioșii au primit răspunsuri la întrebările adresate.

A doua zi, IPS Serafim a rostit o omilie în cadrul Sfintei Liturghii şi a explicat cât de importantă este credința noastră când ne rugăm din tot sufletul Bunului Dumnezeu, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să se pregătească prin post și rugăciune înainte de venirea la biserică și a insistat îndeosebi asupra modului cum ne prezentăm atât ca și îmbrăcăminte cât și ca stare sufletească a fiecăruia la întâlnirea cu Domnul nostru Iisus Hristos.

Nu este de ajuns să venim la biserică și să asistăm numai la slujbă, ci să și participăm activ, fiind atenți la toate cuvintele rostite în cadrul slujbelor, să le înțelegem sensul și să ne folosim de ele lăsând să pătrundă puterea Duhului Sfânt în sufletele noastre. Biserica este o școală a mântuirii sufletului și cei ce-și dau silința o și dobândesc.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, ierarhul a rostit rugăciuni de binecuvântare pentru cei prezenți, felicitându-i și pentru biserica ridicată ca semn al credinței în Dumnezeu în lumea și timpul în care trăim.

De asemenea, s-a făcut o colectă pentru copiii săraci din judeţele Vaslui și Botoșani, proiect de suflet al IPS Serafim prin care sunt ajutați un număr de 500 copii cu câte 25 euro lunar.

Comentarii Facebook


Știri recente