IPS Serafim a slujit la hramul mănăstirii Basaraba, jud. Iaşi

În ziua sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului (6 august 2016), Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Basaraba din judeţul Iaşi, informează site-ul oficial al Eparhiei. Slujba a fost prilejuită de hramul bisericii mari a aşezării monahale din apropierea orașului Hârlău, aflată în construcţie.

 
În ajunul sărbătorii, vineri, 05 iulie 2016, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Slujba Privegherii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. A doua zi, Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii. Alături de IPS Serafim au slujit părinţi stareţi şi parohi din mai multe părţi ale Moldovei, la slujbă fiind prezente maicile stareţe din mănăstirile Galata, Copou şi Frumoasa.

 
În cuvântul de învăţătură adresat cu acest prilej, Mitropolitul Serafim a făcut referire la semnificaţiile sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului, aducând mulţumiri Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan pentru că a binecuvântat să slujească la Mănăstirea Sângeap-Basaraba. ÎPS Serafim a amintit în cuvântul său de pericolul înstrăinării românilor plecaţi în afara graniţelor de tradiţia, limba şi credinţa ortodoxă a poporului român, îndemnând pe toţi să rămână în ţară, chiar dacă se confruntă cu lipsuri materiale. Ierarhul şi-a exprimat bucuria pentru că a slujit Sfânta Liturghie la Sângeap-Basaraba, îndemnând pelerinii să sprijine lucrările de construcţie la biserica din zid.

 
Arhiemandritul Gavriil Alexa, starețul mănăstirii, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan pentru că a rânduit ca IPS Serafim să slujească în ziua hramului la Mănăstirea Sângeap-Basaraba şi pentru că l-a delegat la această sărbătoare pe arhimandritul Ioan Harpa, exarhul mănăstirilor din zona Botoşani.
 

Comentarii Facebook


Știri recente