IPS Serafim a pus piatra de temelie pentru o biserică românească în Germania. Grupul Tronos a concertat la simpozionul de prezentare a proiectului bisericii

Parohia românească din Saarbrücken, Germania, va avea un locaș de cult propriu. IPS Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a sfințit duminica aceasta locul și a pus piatra de temelie pentru biserica ce va fi construită în capitala land-ului german Saarland.

Cu o zi înainte a avut loc un simpozion în cadrul căruia a fost prezentat proiectul complexului bisericesc din care va face parte și o grădiniță publică. În cadrul evenimentului din 1 iulie 2017, grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale a susținut un concert de muzică religioasă și patriotică.

Biserica din Saarbrücken va fi construită din lemn în stil maramureșean și va avea hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena.

La slujbele ce au avut loc duminică și la punerea pietrei de temelie au participat numeroși credincioși, oficialități ale statului român și german, dar și reprezentanți ai altor culte.

IPS Serafim a spus că proiectul construirii unei biserici datează din 1993, de la înființarea Mitropoliei.

Construirea sau procurarea de biserici proprii este marea prioritate a tuturor parohiilor din diaspora. Bisericile în care slujim provizoriu ni se pot închide de la o duminică la alta, dar atunci când avem o biserică proprie prindem rădăcini și devenim de neclintit, a subliniat Părintele Mitropolit, conform Trinitas TV.

În Saarland sunt câteva mii de români, dintre care foarte mulți lucrează în domeniul medical. În toată Germania trăiesc peste un milion de conaționali.

© Parohia Ortodoxă Română Frankfurt am Main

 

Comentarii Facebook


Știri recente