IPS Pimen la Schitul Sihăstria Râșca: Mănăstirea reprezintă o vatră de evlavie, rugăciune și cultură

Mănăstirea este o vatră de evlavie, rugăciune și cultură. Un loc retras, sihăstresc și de înălțare sufletească. Dumneavoastră credincioșii iubiți mult locurile sihăstrești deoarece sunteți oameni ai rugăciunii, a spus Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților celor prezenți la slujba oficiată la Schitul Sihăstria Râșca.

Schitul Sihăstria Râșca și-a sărbătorit în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Ioan de la Râșca și Secu ocrotitorul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a oficiat în data de 30 august 2017 Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în apropierea lăcașului de cult. Răspunsurile la strană au fost oferite de părinții de la schit.

În omilia rostită, IPS Pimen a evidențiat exemplul de viață creștină al Sfântului Ioan de la Râșca.

Sfântul Ioan de la Râșca, acest mare ierarh, și-a făcut ucenicia la Mănăstirea Râșca. Pentru virtuțile sale și pentru  tot ce a făcut pentru Biserică și credincioși a fost chemat la slujirea de arhiereu. Sfântul era un om care avea credință și evlavie, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Continuând cuvântul său, ierarhul a mai precizat că peste toate necazurile pe care le avem în viață trecem numai cu ajutorul lui Dumnezeu.

Viața noastră creștină ortodoxă românească este frumoasă. Roadele credinței sunt la fel de frumoase. Toată viața noastră este frumoasă și atunci când avem încercări și necazuri. Peste toate necazurile trecem cu ajutorul lui Dumnezeu, a evidențiat Înaltpreasfinția Sa.


Lucrările de construcție la schitul Sihăstria Râșca au debutat în vara anului 2015. În prezent, obștea mănăstirii numără cinci călugări.

Comentarii Facebook


Știri recente