IPS Pimen la Ilișești: Dragostea față de Dumnezeu înseamnă ajutarea „fraților mai mici ai Lui”

În predica rostită duminică în localitatea suceveană Ilișești, IPS Pimen a vorbit despre cea mai mare virtute, dragostea, care trebuie concretizată în fapte. „Dragostea față de Dumnezeu înseamnă ajutarea fraților mai mici ai Lui, cei aflați în diferite necazuri sau lipsuri”, a explicat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

„Credința se sfârșește după moartea noastră pentru că vedem pe Cel în care am crezut, nădejdea la fel, pentru că vedem împlinirea nădejdilor noastre. Dar dragostea rămâne”, a adăugat ierarhul.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Parohia Ilișești din județul Suceava. Chiriarhul a fost invitat de Comitetul parohial să binecuvinteze începutul lucrărilor de restaurare la biserica monument-istoric a comunităţii.

Reflectând la textul evanghelic al Duminicii Înfricoșătoraei judecăți, IPS Pimen a spus că „Dumnezeu este iubire, dar și Drept Judecător”. În același context, ierarhul a vorbit despre importanța conștiinței și despre faptul că „tot ce se face din îndoială este păcat”, așa cum spune Sf. Ap. Pavel.

„Conștiința îți șoptește ce să faci, dar tu, împovărat de păcate, cu conștiința și simțurile întunecate, nu știi să alegi. De aceea, trebuie să ne spovedim cât mai des pentru ca puterea de judecată să nu fie întunecată de păcatele săvârșite și nespovedite”, a îndemnat Părintele Arhiepiscop.

Un grup de copii din Moldovița au încheiat programul liturgic cu un recital de cantări bisericești.

Comunitatea din Ilişeşti are două biserici ortodoxe, având acelaşi hram, „Adormirea Maicii Domnului”: biserica monument –istoric la care vor începe lucrările de restaurare şi biserica parohială în care se desfășoară programul liturgic, primita în dar de comunitate, în anul 1941.

Foto credit: Doina Ciobanu / Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente