IPS Pimen: „Nu putem să avem un viitor dacă nu cinstim și nu respectăm trecutul nostru“

Înaltpreafințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost prezent duminică, 28 august 2016, la parohia Arbore din județul  Suceava. Cu această ocazie, ierarhul a oficiat slujba de sfințire a locașului de cult, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

După oficierea târnosirii, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în curtea bisericii. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de Corala Sfântul Procopie din Milişăuţi.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat importanța cunoșterii trecutului de către tineri.

Înaintașii noștri ne-au învățat cum să trăim românește și creștinește deopotrivă. Tinerii ar trebui să viziteze cel puțin o dată Mănăstirea Putna. Pentru că acolo, fiecare vizitator  înțelege cine a fost Ștefan cel Mare și Sfânt și ce înseamnă să fii român și creștin. Nu putem să avem un viitor dacă nu cinstim și nu respectăm, trecutul nostru, a spus Înaltpreasfinția Sa.

După rostirea cuvântul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat slujba Parastasului  pentru ctitorii și slujitorii locașului de cult trecuți la Domnul.

La final, ierarhul a binecuvântat credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente