IPS Pimen: „Credința moare când nu este însoțită de faptele cele bune”

În Duminica a XVII-a după Rusalii,14 februarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor,a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală închinată Sfântului Ioan cel Nou, informează site-ul doxologia.ro. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Mihai Gabriel Ciornovalic și întru preot pe diaconul Gabriel – Florin Bîrsanu.

Laslujba arhierească a participat un număr mare de credincioși, veniți atât din municipiu, cât și din localitățile învecinate. Răspunsurile la strană au fost date de corul mănăstirii, dirijat de pr. prof. Lucian Tablan-Popescu.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a vorbit despre credința ca dar al lui Dumnezeu: „Credința este darul lui Dumnezeu; ea face parte din chipul lui Dumnezeu. Omul, oricât de mult s-ar îndepărta el de Creatorul său și de poruncile dumnezeiești, la vreme de necaz își aduce aminte de El. Fiecare om are un dram de credință, însă ea trebuie să sporească, prin viață curată și fapte bune. De aceea, trebuie să ne străduim ca a noastră credință să nu fie moartă. Credința moare când nu este însoțită de faptele cele bune, de ajutorarea celor aflați în lipsuri materiale sau sufletești”.

***

Construită în perioada 1514-1522, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava are două hramuri: Sf. M. Mucenic Gheorghe, sărbătorit la 23 aprilie, şi Sf M. Mucenic Ioan cel Nou, prăznuit la 24 iunie. Aici se află moaştele Sfântului Ioan cel Nou aduse în anul 1589 de la fosta catedrală mitropolitană a Moldovei. Sfintele odoare sunt păstrate într-o raclă de argint şi sunt expuse pentru închinare sub un baldachin de piatră.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…