IPS Pimen: Credincioșii au simțit din binefacerile pe care Sfântul Ioan cel Nou le-a împărtășit celor care s-au rugat cu credință

Sute de bucovineni au participat vineri, 2 iunie 2017, la hramul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din municipiul Suceava. Sărbătoarea a debutat în biserica mănăstiri cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Pimen. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al lăcașului monahal.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a evidențiat modelul de credință al Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Credincioșii au simțit din binefacerile pe care Sfântul Mucenic Ioan cel Nou le-a împărtășit cu darul lui Dumnzeu celor care s-au rugat cu credință. Ceea ce a câștigat a împărțit la săraci, la biserici, și a rămas și pentru el ceva. A păstrat cu prețul vieții sale dreapta credință ortodoxă. Sfântul Ioan cel Nou a pătimit mărturisind credința și și-a sfârșit viața pământească în chip mucenicesc, prin tăierea capului, a spus Înaltpreasfinția Sa.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba de sfințire a apei în curtea lăcașului de cult. La final, a avut loc procesiunea spre izvorul Sfântului Ioan.


Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava este ctitorie voievodală, construită în 1514 de Bogdan al III-lea şi finalizată în 1522 de fiul său, Ştefăniţă Vodă. Hramul istoric al aşezământului este sărbătoarea Sf Gheorghe. Începând cu anul 1589 moaştele Sfântului Ioan cel Nou sunt aduse la mănăstire suceveană.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Hirotesii la Reședința Patriarhală | FOTO

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit marţi în arhimandrit, iconom stavrofor, iconom sau sachelar 50 de preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujbele au fost oficiate în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Reședinței Patriarhale.  …