IPS Pimen a sfinţit Biserica „Elena Doamna“ din Suceava

Credincioșii parohiei Sfânta Înviere din municipiul Suceava au participat duminică, 21 august 2016, la slujba de sfințire a bisericii parohiale și a paraclisului închinat Sfântului Ioan Rusu, din cadrul așezământului social-cultural al parohiei. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

După sfințire,  Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie pe  terasa așezământului din incinta curții parohiale. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de grupul psaltic Sfântul Ioan cel Nou al Mănăstirii Sfântul Ioan din localitate.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat pericopa evanghelică ce a fost citită în cadrul Sfintei Liturghii.

Biserica cu hramul Sfânta Inviere, cunoscută şi sub numele de Biserica Elena Doamna, se află în centrul municipiului Suceava. Locașul de cult  a fost construit în anul 1551, fiind ctitoria soţiei lui Petru Rareş, Elena Doamna.

Construcţia Paraclisului  Sfântul Ioan Rusu a debutat în anul 2009, împreună cu lucrările de amenajare ale Aşezământului Social- Cultural.

Comentarii Facebook


Știri recente