IPS Petru: „Toți slujitorii altarului din această țară vom da răspuns strămoșilor cum am slujit și apărat Biserica neamului nostru”

IPS Petru

În 29 iulie 2017 s-au împlinit 15 ani de la recunoașterea și admiterea în legalitate a Mitropoliei Basarabiei de către Serviciul de Stat pentru problemele Cultelor din Republica Moldova.

Cu acest prilej, duminică, 30 iulie, IPS Părinte Petru a oficiat o slujbă de Te Deum în semn de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Mitropoliei Basarabiei, cler şi credincioşi. Ceremonialul liturgic a urmat Sfintei Liturghii săvârşite în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În omilia sa, Ierarhul a adus mulţumire celor care au contribuit la înfăptuirea acestui eveniment:

Anii care au trecut de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei și până la recunoașterea de către autoritățile statului au fost cu multe încercări, cu multe evenimente pe care nu am vrea să le amintim pentru că nu sunt amintiri din cele mai plăcute (…) Noi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale, revărsate asupra noastră a tuturor și Îl rugăm să ne întrarmeze cu putere pentru a sluji în continuare Biserica Neamului și a strămoșilor noștri.

 Toate eforturile noastre ar fi fost în zadar dacă nu am fi avut susținerea Bisericii  Ortodoxe Române, a evidenţiat Mitropolitul Petru.

Trebuie să nu uităm, în primul rând, de vrednicul de pomenire Părintele Patriarh Teoctist; de asemenea trebuie să mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, și tuturor membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru suportul și aportul considerabil la înfăptuirea acestei dreptăți făcute credincioşilor de pe teritoriul Basarabiei.

Cel mai important lucru este că toți slujitorii sfântului altar din această țărișoară mică și frumoasă ar trebui să conștientizăm că la un moment dat va trebui să răspundem în fața strămoșilor noștri cum am slujit și apărat Biserica Neamului nostru

La final, o parte din enoriașii apropiați ai Mitropoliei Basarabiei, membri ai frumoasei comunități formate pe lângă Paraclisul Mitropolitan, au ținut să îi mulțumească Înaltpreasfinţiei Sale pentru răbdarea, tactul și înțelepciunea cu care organizează și menține buna lucrare în cadrul Eparhiei pe care o păstorește, dăruindu-i, în semn de apreciere, o icoană cu reprezentând pe Sfântul Prooroc Ilie.

Comentarii Facebook


Știri recente