IPS Petru: Să păstrăm credința noastră ortodoxă nealterată

IPS Petru - 22 mai 2017 (3)

În data de 22 mai 2017, ziua prăznuirii Aducerii Moaștelor Sf. Ierarh Nicolae (calendarul iulian neîndreptat), Mitropolitul Basarabiei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Pojăreni, rn. Ialoveni, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După oficierea Sfintei Liturghii, IPS Petru a rostit o omilie în care a vorbit despre viața şi activitatea Sf. Ier. Nicolae.

Acesta a păstorit Biserica Lui Hristos într-o perioadă tulbure când creștinii erau persecutați, dar chiar și în aceste condiții el nu a încetat să propovăduiască dragostea creștină și milostenia, a spus IPS Petru.

Sfântul Nicolae este un exemplu de dragoste necondiționată față de aproapele nostru. Să învățăm de la acest ierarh sa facem fapte bune și să păstrăm credința noastră ortodoxă nealterată, iubind pe aproapele nostru așa cum ne-a învățat Hristos Însuși, iar vrednicul Ierarh Nicolae I-a urmat învățătura.

Ierarhul i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae sau derivate, urându-le multă sănătate, pace şi bună sporire în toate faptele cele bune.

La finalul Liturghiei, ÎPS Petru, însoțit de soborul de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a două troițe ridicate în parohie.

 

Comentarii Facebook


Știri recente