IPS Petru: Icoanele sunt expresia vie a mărturisirii noastre de credință

Icoanele reprezintă istoria dreptei credințe. Acestea sunt expresia vie a mărturisirii noastre de credință, a explicat Înaltpreasfințitul Părinte Petru credincioșilor prezenţi în data de 5 martie 2017 la Paraclisul Mitropolitan din Chişinău.

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Sfântul Ioan Teologul.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, părintele arhidiacon Iurie Saganovcschi a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, informează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Basarabiei a evidențiat că cinstirea sfintelor icoane a fost păstrată până astăzi datorită iconarilor și pictorilor bisericești. Acestora Biserica Ortodoxă Română le-a dedicat anul omagial 2017.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe toți la post, rugăciune și milostenie. Postul să fie pentru toți un prilej de împăcare cu Dumnezeu și cu semenii noștri, a concluzionat ierarhul basarabean.

 

Comentarii Facebook


Știri recente