IPS Petru despre paraclisul mitropolitan din Chișinău: o comunitate vie, un izvor de oameni nesecat

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a slujit miercuri la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău cu ocazia serbării hramului, potrivit calendarului iulian nerevizuit.

Mitropolitul a apreciat activitatea de la paraclis sub coordonarea Pr. Victor Ghimpu, consilier eparhial.

Ierarhul a spus că Paraclisul Mitropolitan „a constituit un izvor de oameni nesecat, întrucât majoritatea preoților slujitori când au fost numiți în parohii, au plecat cu o parte din credincioșii care le-au devenit fii duhovnicești și totuși comunitatea nu a slăbit ci, dimpotrivă, a adus alți oameni”.

„Astăzi avem o comunitate vie adunată în jurul părintelui Victor Ghimpu, care s-a dovedit a fi un duhovnic iscusit, un bun gospodar care a știut să împodobească biserica de fiecare dată ca în zi de sărbătoare”, a adăugat Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Predica la Sfânta Liturghie a fost rostită de Pr. Andrei Bucliș, secretarul Cabinetului Mitropolitan. Clericul a spus că deși Sfântul Evanghelist Ioan era cel mai tânăr dintre apostoli a devenit mare Cuvântător de Dumnezeu și un martor al celor mai importante evenimente din viața pământească a Mântuitorului Hristos.

Pr. Andrei Bucliș a făcut o paralelă între tinerețea Sfântului Ioan Teologul și Paraclisul Mitropolitan care a avut în scurta sa istorie preoți slujitori tineri, aflați la început de activitate sacerdotală, dar care au atras după ei și s-au remarcat ca adevărați pescari de oameni.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit a oferit o distincție Pr. Victor Ghimpu și a transmis felicitări celor ce poartă numele Sfântului Evanghelist Ioan.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente