IPS Părinte Gherasim a fost depus în Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului a fost depus în cursul zilei de astăzi, 9 aprilie 2014, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea unde credincioșii vor putea merge pentru a aduce un ultim omagiu, informează arhiram.ro

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, trupul a fost depus, începând cu orele 14:00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea. Alături de Înaltpreasfinția Sa a fost prezent și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Trupul Arhiepiscopului Gherasim a fost purtat în procesiune din Reședința Arhiepiscopală până la Catedrala Arhiepiscopală, unde credincioșii din eparhie pot aprinde o lumânare și rosti o rugăciune pentru ierarhul care i-a păstorit timp de 40 de ani.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 12 aprilie 2014, începând cu orele 11.00 și va fi oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.

Până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locțiitor de Arhiepiscop al Râmnicului va fi Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locțiitor de Arhiepiscop al Râmnicului, în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii.

Comentarii Facebook


Știri recente