IPS Nifon: Sfintele Paşti – cel mai important reper istoric al lumii

Mii de credincioși au participat la slujba Învierii Domnului, oficiată pe platoul din faţa Catedralei din Târgovişte de IPS Mitropolit Nifon care le-a spus că „Sfintele Paşti reprezintă cel mai important reper istoric al lumii, în afara căruia istoria omenirii nu-și poate găsi vreodată rostul”.

Potrivit site-ului oficial al Eparhiei, ierarhul a aprofundat în cuvântul rostit semnificațiile teologice și duhovnicești ale Învierii Domnului, accentuând caracterul de solidaritate, comuniune, speranță și lumină al sărbătorii.

În Catedrala eparhială, Părintele Mitropolit a săvârșit și slujba a doua a Învierii (Vecernia din ziua de Paști), în timpul căreia s-a citit Sfânta Evanghelie în mai multe limbi.

În a doua parte a zilei, a avut loc, la Reşedinţa Mitropolitană, obișnuita recepție pascală.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…