IPS Nifon: Sf. Nicolae este o pildă de generoasă milostenie, bunătate, înțeleaptă slujire și jertfelnică mărturisire a ortodoxiei credinței

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a oficiat marți, 6 decembrie 2016, Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Ier. Nicolae a parohiei Șotânga, Protoieria Pucioasa, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

La evenimentul liturgic au participat numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi. La finalul slujbei, ierarhul a binecuvântat şi inaugurat noua cancelarie parohială, recent construită.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud, pe diac. Antoniu Florin Dincă.

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul a evidențiat personalitatea Sfântului Nicolae, pildă de generoasă milostenie, bunătate, înțeleptă slujire și jertfelnică mărturisire a ortodoxiei credinței. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat necesitatea promovării modelului de filantropie și slujire socială, după modelul principiilor evanghelice pe care Sf. Ier. Nicolae l-a practicat. 

Comentarii Facebook


Știri recente