IPS Nifon: Pilda Fiului risipitor – mărturie a iubirii nemărginite a Tatălui ceresc

În Duminica a II-a din perioada Triodului, numită și a Fiului risipitor, IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din Târgoviște. Ierarhul le-a precizat celor prezenți că pilda consemnată în textul biblic duminical stă ‘mărturie a iubirii nemărginite a Tatălui ceresc’.

‘Această pildă se constituie într-o mărturie a iubirii nemărginite a Tatălui ceresc Care trebuie să ne îndemne permanent la pocăință, prin înnoirea vieții, în rugăciune și grijă față de nevoile aproapelui’, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În acest context, vorbind despre înțelesul teologic și existențial al Pildei Fiului Risipitor, Părintele Mitropolit a evidențiat ‘responsabilitatea și demnitatea de care, la un moment dat, dă dovadă Fiul risipitor, în cadrul manifestării libertății sale, dreptatea fără iubire a fiului cel mare’. De asemenea, IPS Nifon a remarcat și ‘iubirea milostivă a Tatălui pe care o dăruiește, cu generozitate, atât Fiului risipitor, cât și fiului celui mare’.

Catedrala arhiepiscopală din Târgoviște are hramul Înălțarea Domnului și este situată aproape de centrul orașului Târgoviște.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente