IPS Nifon: Noul An reprezintă un timp și o oportunitate de aprofundare a faptelor bune, a grijii față de aproapele

Cu prilejul sărbătorii Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare, în cea dintâi zi a Noului An, IPS Nifon a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, în prezența unui mare număr de târgovișteni. Ierarhul le-a transmis că Anul Nou ‘reprezintă un timp și o oportunitate de aprofundare a faptelor bune și a grijii față de aproapele’.

În cuvântul său, Părintele Arhiepiscop a explicat semnificația teologică a sărbătorii Tăierii împrejur a Domnului, evidențiind că aceasta ‘prefigurează marele dar al Botezului, ca început al mântuirii noastre’ și a evocat personalitatea misionară, teologică și filantropică a Sf. Vasile cel Mare, cel care a fundamentat, prin cunoscuta sa inițiativă eclezială, Vasiliada, opera socială a Bisericii.

În continuare, Mitropolitul Nifon a subliniat că ‘Noul An reprezintă un timp și o oportunitate de aprofundare a faptelor bune, a grijii față de aproapele, de a răspunde noilor provocări ale vieții și de a reflecta veșnicia lui Dumnezeu prin tot ceea ce facem. Această certitudine se fundamentează pe Întruparea Fiului lui Dumnezeu care ne dă credința că putem sfinți timpul prin faptele vieții noastre, contribuind astfel la propria mântuire, precum și la cea a semenilor noștri’.

La final, Chiriarhul Târgoviștei a oficiat slujba de Te Deum, la început de nou an, oferind arhiereasca binecuvântare celor prezenți, dar a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, vrednicul de pomenire Ierarhul Vasile Costin.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente