IPS Nifon: Libertatea umană oferă omului posibilitatea de a-L urma pe Mântuitorul Hristos pe drumul care duce de la moarte la viață

În Duminica a treia din Postul Mare, dedicată cinstirii Sfintei Cruci, IPS Mitropolit Nifon a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște. În omilia rostită a făcut referire la semnificaţia semnificația teologică a Sfintei Cruci în iconomia mântuirii.

Sfânta Cruce este „semn al iubirii dumnezeiești, primul și cel mai sfânt altar de jertfă creștin”, a spus Înaltpreasfinţia Sa care apoi a evidenţiat „darul dumnezeiesc al libertății umane care-i oferă posibilitatea omului de a-L urma pe Mântuitorul Hristos pe drumul care duce de la moarte la viață”.

La eveniment au participat numeroşi credincioși, iar răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului Coral Bărbătesc Valahia Christiana al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În timpul slujbei, Părintele Mitropolit a hirotonit preot pe tânărul diacon Mihail Bălășescu, pe seama Parohiei Socetu, Protoieria Târgoviște Sud, și diacon pe tânărul Gabriel Mutu, pe seama Parohiei Ragu, Protoieria Găești.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Comentarii Facebook


Știri recente