IPS Nifon, la hramul Mănăstirii Dealu. Sfântul Nicolae este ocrotitorul așezământului monahal

IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a liturghisit miercuri la hramul Mănăstirii Dealu de lângă Târgoviște ce este ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae.

În omilia expusă, Înaltpreasfinția Sa a reliefat personalitatea sfântului care este unul din cei mai importanți și mai cunoscuți sfinți din primul mileniu creștin, anunță site-ul oficial al Eparhiei Târgoviștei.

Pildă de milostivire și generoasă dăruire, Sfântul Nicolae este un model de ierarh, teolog și filantrop care inspiră, peste secole, misiunea pastorală a Bisericii noastre, a spus Părintele Mitropolit.

În timpul Sfintei Liturghii, a fost pomenit Mihai I, Regele României, trecut la cele veșnice în 5 decembrie 2017. Majestatea Sa a studiat la Liceul militar de la Mănăstirea Dealu, iar anii trecuți a revenit în vizita la așezământul monahal.

Biserica Mânăstirii Dealu este cea mai importantă gropniță voievodală munteană, ce adăpostește, în pronaosul bisericii, capul lui Mihai Voievod Viteazul, primul unificator al teritoriilor locuite de români.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…