IPS Nifon: Întâlnirea Tinerilor Ortodocși are rolul de a forma tineri misionari, conștienți și responsabili de rolul lor în sânul Bisericii


Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, s-a întâlnit marți, 30 august 2016, la Centrul eparhial cu tinerii care vor reprezenta Arhiepiscopia Târgoviștei la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea (în perioada 01-04 septembrie 2016), informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cadrul întâlnirii, ierarhul a vorbit tinerilor despre scopul evenimentului la care vor participa, și anume acela de a promova responsabilitatea misionară creștină ortodoxă. Educația religioasă a tinerilor, axată pe coordonatele fundamentale ale societății, Familie, Școală și Biserică, are rolul de a-i călăuzi pe aceștia la cunoașterea tot mai profundă și mai corectă a adevărurilor de credință care definesc Ortodoxia. De aceea, astfel de întâlniri internaționale au rolul de a forma tineri ortodocși misionari, conștienți și responsabili de rolul lor în sânul Bisericii.

La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit celor prezenți recentele apariții editoriale ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, care fac parte din Colecția Misionar-Educativă dedicată tinerilor.

02

 

Comentarii Facebook


Știri recente