IPS Nifon, în noul comitet executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal, face parte din noul comitet executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), format din 25 de membri.

Alegerile au avut loc joi, 8 septembrie, în ultima zi a Adunării Generale de la Karslruhe, Germania.

IPS Nifon a fost și vice-moderator în comitetul central, preluând această demnitate în urma trecerii la cele veșnice a Mitropolitului Ghenadie de Sassima.

Înaltpreasfinția Sa are o experiență bogată în relațiile externe bisericești, slujind în acest domeniu pe diferite funcții, încă din anii ’80. A reprezentat Biserica Ortodoxă Română la numeroase evenimente internaționale și a fost prezent la toate Adunările Generale ale CMB începând cu cea de la Canberra – 1991. Vezi mai multe detalii biografice aici.

Comitetul executiv al CMB se alege din comitetul ei central care a fost constituit în cadrul aceleiași Adunări Generale.

Comitetul executiv stabilește programul staffului, monitorizează activitatea în curs și supraveghează bugetul aprobat de comitetul central. Comitetul executiv se întrunește de două ori pe an.

Vezi lista cu cei 25 de membri ai comitetului executiv.

Biserica Ortodoxă Română mai are un reprezentant în comitetul central, pe Preotul Michael Tița, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul relaţii bisericeşti şi interreligioase al Patriarhiei Române.

Foto credit: Albin Hillert / WCC (CMB)

Comentarii Facebook


Știri recente