IPS Nifon: În aceste vremuri agitate Biserica ne cheamă la rugăciune

IPS Nifon - Duminica Vameşului şi Fariseului

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a vorbit astăzi, în cuvântul său, despre valoarea rugăciunii omului luminat de harul lui Dumnezeu, temelie a iubirii altruiste, în contrast cu iubirea egoistă și disprețuitoare a omului mândru. 

De asemenea, făcând referire la contextul social actual, Ierarhul le-a spus credincioşilor târgovişteni că în aceste vremuri agitate, Biserica ne cheamă la rugăciune pentru a ne reașeza înaintea lui Dumnezeu și a istoriei ca popor unit de conștiința responsabilității sociale și a conlucrării misionare.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a liturghisit duminica aceasta, 5 februarie 2017, în Catedrala din Târgovişte, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia sa, ierarhul a evidenţiat importanța perioadei liturgice a Triodului, ca răstimp de pregătire pentru Sfintele Paști.

Cele zece săptămâni care ne despart de Praznicul Învierii sunt trepte sau virtuţi care ne cheamă să ne ridicăm sufletul înspre culmile duhovnicești pentru a ne umple de bucuria și de lumina întâlnirii cu Hristos Cel Răstignit și Înviat, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Marius Ciprian Puiu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Produlești, ProtoieriaTârgoviște Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente