IPS Nifon despre drama din Dâmbovița: Cuvintele „copiii sunt cea mai de preț comoară” nu trebuie să rămână simple lozinci

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a reacționat la drama petrecută într-un sat din Dâmbovița, unde o fetiță de numai 11 ani a fost găsită moartă la două zile de la dispariție, condamnând faptele „de o gravitate extremă”. 

„Copiii reprezintă cea mai de preț comoară a Bisericii, națiunii și lumii noastre”, a spus Arhiepiscopul Târgoviștei în mesajul de condoleanțe transmis.

„Dar aceste cuvinte nu trebuie să rămână simple lozinci, ci noi toți avem responsabilitatea de a le oferi, în primul rând, protecția necesară și dreptul la viață, pentru ca ei să ducă mai departe valorile lumii noastre”, a semnalat ierarhul.

Mesajul integral:


Mesaj de condoleanțe la pierderea unei tinere fiice a Arhiepiscopiei Târgoviștei

Am aflat, cu profundă tristețe de moartea violentă a tinerei Mihaela Adriana Feraru, din Comuna Gura Șuții, din Arhiepiscopia Târgoviștei.

Asasinarea acestei tinere reprezintă un caz de o gravitate extremă, mai cu seamă că, în ultima vreme am tot auzit, din mass-media, de astfel de cazuri, întreaga noastră comunitate fiind tulburată și mâhnită de aceste fapte strigătoare la cer.

Copiii reprezintă cea mai de preț comoară a Bisericii, națiunii și lumii noastre, dar aceste cuvinte nu trebuie să rămână simple lozinci, ci noi toți avem responsabilitatea de a le oferi, în primul rând, protecția necesară și dreptul la viață, pentru ca ei să ducă mai departe valorile lumii noastre.

Autoritățile competente trebuie să depună eforturi susținute și credibile pentru a asigura un climat de ordine și de siguranță, pentru ca în comunitatea noastră astfel de fapte să nu se mai repete niciodată, deoarece fundamentul bunei dezvoltări a lumii noastre depinde în mod direct de asigurarea dreptului fundamental la existență și de protecția vieții umane.

Suntem alături de familia greu încercată, asigurându-o de întreaga noastră compasiune, tot sprijinul și solidaritatea noastră, cum altfel suntem alături față de întreaga comunitate din Comuna Gura Șuții și ne manifestăm speranța că astfel de cazuri nu se vor mai repeta, niciodată, nicăieri, în țara noastră.

Dumnezeu să o primească în lumina și iubirea Sa pe tânăra Mihaela Adriana, iar familiei să-i ofere, din belșug, balsamul milostivirii Sale!

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Nifon,

Arhiepiscop și Mitropolit


Foto credit: Antena 3

Comentarii Facebook


Știri recente