IPS Nifon amintește că Biserica și Armata sunt două instituții esenţiale pentru supravieţuirea şi pentru devenirea noastră

„Ziua Armatei Române ne amintește de fiecare dată de importanța acestei instituții fundamentale pentru istoria noastră românească, de pildele de eroism și jertfa nenumăraților ostași care nu au pregetat să-și apere credința, neamul și țara chiar cu prețul vieții, atunci când a fost nevoie”, subliniază Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.

„Armata română este, alături de Biserica străbună, stâlp şi temelie a demnităţii şi a permanenței noastre istorice, simboluri ale celor mai profunde valori ale acestui popor, căci este vorba de două instituţii strategice, esenţiale pentru supravieţuirea şi pentru devenirea noastră”, spune IPS Nifon în mesajul transmis de Ziua Armatei.

Părintele Mitropolit amintește că anul acesta se împlinesc opt decenii de la intrarea României în Cel de al Doilea Război Mondial, „mai întâi pentru eliberarea teritoriilor ocupate abuziv de către Uniunea Sovietică – Basarabia și nordul Bucovinei, iar apoi, pentru eliberarea nordului Ardealului, de asemenea ocupat abuziv și nedrept de Ungaria horthystă, cu sprijinul Germaniei naziste”.

„De la Cotul Donului la Carei și la Oarba de Mureș și până în Munții Tatra, ostașii români s-au acoperit de glorie, îndeplinindu-și, cu demnitate și cu onoare, datoria de români”.

„Această, sper, ultimă mare conflagrație mondială a însemnat un uriaș efort din partea generațiilor de atunci, iar Biserica Ortodoxă a fost alături de fiii săi, ostașii români care au dus din greu acest război, mai cu seamă prin intermediul capelanilor militari”.

De Ziua Armatei, IPS Nifon a transmis aprecieri militarilor din Garnizoana Târgovişte.

„Rog pe Dumnezeu, ‹Stăpânul oştirilor cereşti› şi ocrotitorul nostru, al tuturor, să vă dăruiască multă sănătate, pace, prosperitate şi bucurie”, a mai spus Arhiepiscopul Târgoviștei.

Vezi și:

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente