IPS Nifon a vorbit în Comisia Europeană despre modul în care Biserica a ajutat milioane de refugiați ucraineni

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, a participat vineri la Bruxelles la întâlnirea reprezentanților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni în care a evidențiat implicarea Bisericii în ajutorarea refugiaților ucraineni.

IPS Nifon a participat la întâlnire ca delegat al Comitetului reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Reuniunea are loc anual, iar tema întâlnirii din acest an a fost „Impactul războiului din Ucraina asupra modului de viață european”.

Am informat despre modul jertfelnic în care Biserica Ortodoxă Română și celelalte confesiuni au ajutat pe cele câteva milioane de refugiați ucraineni care au trecut prin România, unii și-au continuat drumul, dar o parte din refugiați au rămas în țara noastră, a declarat Arhiepiscopul Târgoviștei.

„Noi avem menirea să condamnăm războiul care trebuie să înceteze, dialogul este preferat totdeauna în locul amenințărilor și violenței sângeroase”, a evidențiat ierarhul.

Întâlnirea a fost găzduită de Margaritis Schinas, Vicepreședinte al Comisiei europene. La reuniune au participat alături de reprezentanții organizațiilor religioase, Othmar Karas, Prim-vicepreședintele Parlamentului European, și Frans van Daele, delegat special pentru promovarea libertății de religie sau de credință în afara Uniunii Europene.

Foto credit: EC – Audiovisual Service / Christophe Licoppe

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…