IPS Nifon a participat la evenimentele prilejuite de hramul Seminarului Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a participat luni la evenimentele prilejuite de hramul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște.

În prima parte a zilei, ierarhul a participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Arhiepiscopală de Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, împreună cu preoți și diaconi, cadre didactice ale seminarului.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, manifestările au continuat în Aula de festivități a Seminarului. După cuvântul de bun venit rostit de Arhid. Bogdan Hrestic, directorul instituției, a avut loc un program artistic. Elevii au recitat poezii, iar corul seminarului a interpretat cântece religioase, populare și patriotice.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat importanța pregătirii teologice și științifice a tinerilor în cadrul Seminarului, pentru a putea deveni misionarii de mâine ai Bisericii, oameni responsabili de transmiterea valorilor credinței și culturii naționale în societatea noastră și modele de viață și acțiune creștină.

La eveniment au fost prezenți: Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, Consilieri eparhiali, Pr. Marian Vîlciu, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia”, profesorii și elevii școlii, dar şi oficialităţi locale.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente