IPS Nifon a binecuvântat seminariştii din Târgovişte la final de an şcolar

În prezența IPS Mitropolit Nifon a avut loc în 15 iunie 2017 ceremonia de sfârşit de an şcolar la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Târgovişte. La eveniment au participat profesori, elevi şi părinţi ai elevilor, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Momentul a fost deschis, după săvârşirea Te Deum-ului, de cuvântul de bun venit al directorului şcolii, Arhid. Bogdan Hrestic. După care, a avut loc într-un cadru solemn în Sala de festivităţi a școlii un program artistic.

A urmat momentul emoționant al acordării premiilor, pe care elevii merituoși le-au primit, constituite din diplome și cărți valoroase de teologie și literatură.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a apreciat rolul educațional al Seminarului în misiunea pastorală a Arhiepiscopiei Târgoviștei, subliniind necesitatea aprofundării responsabilității unei cât mai bune pregătiri, atât de profesori, cât și de elevi, pe parcursul anului școlar.

De asemenea, ierarhul a reamintit celor prezenți necesitatea unei optime însușiri a spiritualității și culturii ortodoxe și românești pentru ca tinerii absolvenți ai Seminarului să fie cu adevărat misionarii de mâine ai credinței străbune.


Seminarul Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Târgovişte a fost înfiinţat în anul 1992 ca şcoală teologică ce are în vedere susţinerea activităţii pastoral-misionare şi educaţionale a Arhiepiscopiei Târgoviştei, numeroşi elevi seminarişti obţinând, de-a lungul timpului, importante premii la Olimpiade şi Concursuri şcolare naţionale.

Comentarii Facebook


Știri recente