IPS Nicolae: Prin harul Botezului, suntem și noi aleși să fim martori și mărturisitori ai Învierii

„Doar cei aleși de Hristos pentru a-i fi martori ai Învierii pot fi și vestitori ai acestei minuni. Hristos s-a arătat femeilor mironosițe, apostolilor, ucenicilor și în cele din urmă Sf. Pavel”, scrie Mitropolitul celor două Americi în Pastorala de Paști. „Pe urmele celor ce l-au întâlnit pe Hristos cel Înviat suntem și noi, cei ce ne aflăm în Biserică în căutarea mântuirii”, adaugă el.

„Și noi am primit harul Sfântului Botez, și noi suntem aleși prin Taina Mirungerii să fim martori ai Învierii și mărturisitori. Și noi trebuie să ne ostenim pentru a lucra cu harul care este în noi, întocmai ca Sf. Apostol Pavel”, subliniază ierarhul.

„Această lucrare este scopul vieții creștine. Credinţa noastră are ca temelie Învierea lui Hristos şi este împlinită prin credinţa în propria noastră înviere”, precizează Înaltpreasfițitul Părinte Nicolae.

Mântuitorul Iisus Hristos S-a oferit pe Sine ca jertfă lui Dumnezeu Tatăl, restabilind comuniunea cu Dumnezeu, biruind moartea „ca eșec al viețuirii umane, adică ca separare veșnică de Dumnezeu și trecere în iad”.

„Hristos se ridică din mormânt și ne trece pe toți la viața comuniunii cu Dumnezeu, la veșnicia Împărăției Tatălui întru bucuria Domnului nostru”, afirmă părintele mitropolit.

Ierarhul mai vorbește și despre atitudinea în fața vieții și morții, pe care trebuie să o aibă creștinul: „Hristos a biruit mai întâi, ca om, teama de moarte în grădina Ghetsimani, apoi păcatul pe Cruce, pentru ca să biruiască în cele din urmă moartea prin Înviere”.

Tot astfel, scrie el, „învierea noastră deja din această viață se referă la biruința tuturor temerilor pe care le descoperim în jurul nostru, inclusiv de boală și de moarte, și învierea cu Hristos prin viața în Hristos”.

Mitropolitul celor două Americi le urează credincioșilor să fie întăriți în această credință și să o vestească semenilor încă înfricoșați și neînțelegători.

„Vă îndemn să aduceți, prin cuvânt şi faptă, lumină și nădejde celor apropiați și celor încă încercați în aceste zile”, încheie ierarhul.

Foto credit: Basilica.ro (arhivă)

Comentarii Facebook


Știri recente